Waar is een massage goed voor? 

Waarom zou je een massage boeken?

  • Herstel na inspanning

Afvalstoffen ontstaan na elke inspanning en een massageport zorgt voor een snellere afvoer hiervan. Hoe groter de inspanning was, hoe meer afvalstoffen zich ophopen in de spieren. Sporters herkennen dit als verzuring of opgeblazen benen of armen. Een deel van de afvalstoffen blijft in de spier aanwezig. Een sportmasseur zal door specifieke grepen de afvalstoffen uit de spieren helpen verwijderen. Dit zorgt ervoor dat je minder last zult hebben van spierpijn, maar ook dat je weer sneller aan de bak kan. Ook zorgt de massage voor een betere doorbloeding van je spieren, waardoor deze sneller kunnen herstellen van de opgelopen schade. Beter herstel geeft minder kans op blessures voor de volgende keer. 

 

  • Verbetering immuunsysteem en weefselherstel

Door massage wordt de aanmaak van groeihormonen gestimuleerd. Deze hormonen zijn zijn betrokken bij weefselherstel en vernieuwing van cellen en weefsel. Ook is bewezen dat het aantal witte bloedcellen toe neemt door een massage. Witte bloedcellen helpen je te beschermen tegen virussen en andere ziekmakers. Simpel gezegd is de kans groter dat je gezond blijft als je je regelmatig laat masseren.

 

  • Soepel lichaam en minder spierpijn

Je kent het vast wel. Alles lijkt vast te zitten. Pijn in je nek of onderin je rug, soms van sporten maar een dagje slenteren langs de winkels kan ook funest zijn. Al je spieren worden tijdens een massage losser gemaakt. Verkleefde weefsels komen weer los en de knopen die zich vormen in je spieren worden verwijderd. Dat betekent dat je je minder vermoeid zal voelen, je hebt veel minder spierpijn en bent flexibeler. Je zit gewoon letterlijk lekkerder in je vel!

 

  • Ontspanning

Massage is een aanjager van het centrale zenuwstelsel. Het verlaagt je hartslag en ademhaling. Ook komen er veel hormonen en neurostransmitters vrij, zoals bijvoorbeeld serotine. Dit heeft  invloed op je stemming, je eetlust en slaap.

Een massage helpt je dus meer ontspannen. Ook is de kans groot dat je als gevolg van massage een beter slaappatroon zal krijgen en je ook hierdoor meer ontspannen zal voelen. 

Waarom Kmassage?

Sporters

Flexible schema

Persoonlijke  begeleiding

Resultaten