Thuiswerken aan de eettafel….

Bijgewerkt op: 3 jun 2020


Herken je het ook? Werken aan de keukentafel. Drukte om je heen. Klein laptopje. Te lage stoelen. Slecht licht. Veel mensen werken thuis op dit moment, maar de meeste woningen zijn niet als kantoor ingericht. Een eettafel als bureau, een kleine laptop om op te werken, stoelen die de rug niet ondersteunen. De hele dag ben je aan het werk in een verkeerde houding.

Een tijdje houdt je lichaam dat wel uit, maar na verloop van tijd komen de klachten vanzelf. Stijfheid in je schouders, pijn in je nek, spanningshoofdpijn. Klachten die veel thuiswerkers zullen herkennen.

Is er wat aan te doen?


Natuurlijk kan er wat aan deze klachten gedaan worden. Allereerst kun je zelf wat doen. Om te zorgen dat je lichaam niet went aan de verkeerde houding is het goed om regelmatig op te staan en een wandeling te maken. Beweging doet wonderen.

Ook kan warmte je helpen. Warmte stimuleert de bloedcirculatie. Leg een warme kersenpit zak in je nek en je zal het verschil snel merken. Deze zakken zijn te koop in veel natuurvoedingwinkels en op te warmen in de magnetron.

Maar als je lichaam al een tijdje genoegen moet nemen met een verkeerde werkhouding, past het zich aan. De rugspieren worden wat langer, de borstspieren worden wat korter. Je lichaam gaat dit zien als de “normale” houding. Mensen krijgen moeite om hun nek goed te strekken, wat een “appnek” genoemd wordt.

Massage kan, in combinatie met rekoefeningen, een groot deel van de klachten verhelpen. Massage stimuleert de bloedcirculatie en maakt de spieren losser. Dat geeft je lichaam weer de kans te leren wat de juiste houding is. Door het losser maken van de spieren in nek en schouders, zal de spierspanning verminderen. Vaak is de hoofdpijn dan ook weg. Een paar behandelingen en veel klachten zullen verdwijnen.

Niet onbelangrijk, want thuiswerken zal steeds meer de norm worden.


1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven