Sportmassage niet alleen voor topsportersSportmassage niet alleen voor topsporters


Beroepssporters laten zich vaak masseren. Voor de wedstrijd, na de wedstrijd en soms zelfs tussendoor. Voor de wedstrijd kan een opwekkende massage helpen om het lichaam klaar te maken voor de uitdaging die komen gaat. Na de wedstrijd heeft een massage hele andere doelen. Veel mensen denken dan ook dat sportmassage alleen voor topsporters is, het zit tenslotte al in de naam. Maar niks is minder waar!

Hoe werkt sportmassage?


Sportmassage is gebaseerd op technieken uit de Zweedse massage. Een massage wordt opgesplitst in 2 delen. In het eerste deel worden er veel strijkingen toegepast. Door deze vorm van masseren wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Je lichaam warmt op en wordt voorbereid op het tweede deel van de massage, de zogenaamde knedingen. Knedingen helpen het lichaam de afvalstoffen af te voeren.

Sportmassage voor elke sporter


Beroepssporters sporten elke dag en vragen veel van hun lichaam. Dan is het logisch dat ze veel baat hebben bij een massage die helpt het lichaam te herstellen. Een wekelijkse massage is dan heel normaal.

Maar ook amateursporters vragen ook veel van hun lichaam. Iedereen traint tenslotte op een eigen niveau. Iedereen die sport kent de momenten van spierpijn, stijfheid of lichamelijke vermoeidheid. Dus ook een amateursporter heeft net zo veel baat bij een een goede massage. Het helpt je spierpijn te verminderen, je lichaam sneller te herstellen en daarmee de kans op blessures te voorkomen.


Massage na het sporten


Voor een amateursporter geldt wel, dat een massage na het sporten het meest zinvol is. Deze massage maakt de spieren weer soepel, is rustgevend en helpt afvalstoffen verwijderen. En elke week is niet nodig. Als je je lichaam wilt onderhouden en regelmatig sport heb je al baat bij een uur of anderhalf uur massage 1 keer per maand. Sporten is gezond voor iedereen, daar twijfelt niemand aan. Op een gezonde manier met sport bezig zijn, betekent ook aandacht voor onderhoud van het lichaam en blessurepreventie. Sportmassage is de ideale manier.

11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven