Sportmassage, dat doet toch pijn?  De eerste keer.


Ik sport regelmatig en ja, de bijbehorende kwaaltjes ken ik dus ook. Spierpijn (waar niet?), overal stijf en na een paar keer trainen ben ik helemaal leeg. Niks mis mee natuurlijk, want sporten is heerlijk en goed voor je lichaam. Maar het voelt niet altijd zo.

Op een dag werd ik gewezen op sportmassage. Hoewel mijn eerste reactie was: Dat is toch niks voor mij. Ik hou er niet van als vreemden aan me zitten, waarom zou ik daar aan beginnen. Zoals vaak maakt onbekend ook onbemind. En heel eerlijk: ik zag er ook een beetje tegenop. Je weet toch niet goed waar je aan begint en ik had gehoord dat een sportmassage behoorlijk pijnlijk kan zijn.

Je raadt het al, ik heb me toch laten overhalen en een afspraak gemaakt. Doe het nou maar gewoon, dacht ik, wat kan me gebeuren. Toen de dag eindelijk gekomen was, voelde ik me gewoon een beetje gespannen. Gelukkig viel dat snel van me af. Ik kwam binnen in een gewoon woonhuis, niks geen groot bedrijf, en voelde me meteen op mijn gemak. De masseur stelde een paar vragen en daarna kon ik op de massagetafel gaan liggen. De plekken waar je niet gemasseerd wordt, worden netjes afgedekt met een grote handdoek en je bh kan je gewoon aanhouden. Eerlijk gezegd heb ik me geen moment ongemakkelijk gevoeld. Ik lag amper een paar minuten en ik voelde de spanning van me afglijden. En dan het belangrijkste: een sportmassage doet zeker geen pijn, het is juist heel lekker en rustgevend. Soms waren er plekjes die zeker gevoelig waren, maar gezien de hoeveelheid spierpijn was dat niet zo vreemd. Pijnlijk was de massage nooit. Voor ik er erg in had, was de massage al voorbij.  De dag na de massage voelde ik me heerlijk: nagenoeg geen spierpijn meer en soepel. Tijdens het sporten voelde ik me alsof ik vloog.

Eén ding is zeker: dit is voor herhaling vatbaar. Een volgende afspraak staat al!


16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven